5 kommentarer

  1. En fråga som Thomas B Johansson reste i Vetandes värld – se föregående kommentar – var den om att många av dagens bränsleceller utnyttjar relativt sällsynt – och därmed dyrbart – platina. Ett exempel av många för att komma förbi det problemet kan du läsa om här.

  2. Är vätgas bara en fluga? Idéhistorikerna Hultman och Nordlund har skrivit en mycket intressant artikel om hur bränslecellen med jämna mellanrum blir lösningen på alla våra miljöproblem som kommer från transport sektorn. Läs den!

  3. Elektrolys blir mera konkurrenskraftig. Elektrolys som en metod att lagra energi från sol-och vindkraftverk röner ett allt större intresse i takt med utbyggnad av sol- och vindkraft. Idag är det reformering av fossilgas som svarar förhuvuddelen av vätgasproduktionen men det bidrar snarare än minskar problemet med klimatpåverkan. I Science finns en intressant artikel som nyligen visar husr det är möjligt att kraftigt minska kostnaden för vätgasproduktion. Läs mera om smartare electrolysörer via den här länken

Lämna en kommentar