1 kommentar

  1. Om jag inte själv hade lyssnat så skulle jag inte tro på att Uppsala Universitet, Elforsk; Kungliga Vetenskapsakademin, Vattenfall m.fl. har anställda som utan att blinka skulle svälja en sådan massa nonsens utan att behöva ta konsekvenserna av delaktigheten i bluffen. Ett minimikrav är väl ändå att det presentaras en teoretisk bas som kritiskt granskas av det vetenskapliga samhället. Hur kan någon överhuvudtaget låta ”hemliga ingredienser” eliminera det steget när det handlar om en ”apparat” som uppenbarligen strider mot naturlagarna.

    Lewans marknadsföring har jag tyvärr redan mött – och försökt bemöta – men borde inte också Ny Teknik liksom övriga ”tunga” institutioner också ställas till ansvar ännu mera än vad programmen lyckades med – och det var en hel del!. Elforsk tar inte ens ansvar för egna publikationer som av riktiga forskare karaktäriseras som ”anekdotiska”.

    Många klagar på dagens skola men de som stod med byxorna nere kan knappast skylla på Björklund. Hur kan en icke-tekniker som ” inte är bra på ellära” dupera alla dessa som i andra sammanhang refereras till för sakkunniga utlåtanden, t.ex. i energidebatten.

    Förhoppningsvis kommer historien att underminera tron på skenbart objektiv redaktionell bevakning och vetenskapliga påståenden i skenbart auktoritativa kanaler och institutioner. Tråkigt bara att det också stänker på all saklig vetenskap.

    Hälsningar/Roger Fredriksson

Lämna en kommentar