Gott Nytt År

Emc2 Analys har nu funnits i 10 månader och mina förväntningar på intressanta uppdrag har infriats med råge. Rådgivning kring upphandling av 6 vindkraftverk till region Skåne och ett till Malmö kommun är de viktigaste på ”benet” förnybar energi. På det andra – energieffektivisering – finns driftstatistik till Max Hamburgerrestauranger och Malå kommun samt olika utvärderingar av investeringar i energieffektiv teknik – ett alltför eftersatt område. Även av mindre lyckade teknikval finns mycket att lära för en klokare användning av energi.

Under 2015 kommer jag på uppdrag av Vilhelmina kommun att implementera en tjänst med skräddarsydd månadsvis statistik med analysstöd – t.ex. kontroll av säkringsstorlekar/tariffer, uppföljning av åtgärder m.m. Utvärderingar och handlingsplaner för energieffektivisering och certifiering av byggnader och verksamheter är andra områden som jag kommer att arbete med.

Jag hoppas också att få fler uppdrag av både privata och offentliga energiköpare som vill investera i vindkraft för eget bruk – år 2015 kommer att fortsätta vara turbinköparens marknad!

Gott Nytt År
Roger
————————————
Emc2 har valt att istället för kundgåvor skicka ett bidrag till People Improvement Organization, en gräsrotsorganisation som hjälper utsatta barn och kvinnor i Kambodja; http://peopleimprovement.org/ .
PIO 1

PIO 2

Lämna en kommentar